Diabetes havaittiin epäsuorasti. Valitin lääkärille, kun muusta asiasta kävin, väsymystä joka vaivasi viime syksystä kevääseen saakka. Se meni itsestään ohi kesän alkaessa.

Väsymys ei ollut jatkuvaa eikä täydellistä. Töitä jaksoin tehdä koko ajan. Nukun muutenkin ehkä kerran kuussa päiväunet, mutta viime talvena nukuin joskus 3-4 päivänä peräkkäin. Flunssiakin oli tiheästi ja pari kertaa nukuin esim. 12h yöunet ja sitten vaikka 2*2h päiväunet, jos oli viikonloppu. Mitään ilmeistä syytä ei ollut, stressitekijöitä ehkä vähän vähemmänkin kuin aiemmin. (Ja lääkäri arvaili jotain selvästi hakuammunnallakin, kuten pimeää talvea -- ihan kuten edeltävät talvet olisivat olleet erilaisia.)

Mutta nyt on ongelma. Eilen kävin torkuilla puoliltapäivin ja sitten nukahdin sohvalle muutamaa tuntia myöhemmin. Sama juttu oli jo pari päivää sitten. Väsymys tuntuu ihan samalta kuin vuosi sitten. Kokeilin mitata verensokeria, joka oli heti aterian jälkeen 6,6 ja nukkumisen jälkeen muistaakseni 5,5.

Ergo: diabetes on ja hyvä hoitaa, tai ainakin joka tapauksessa hyvä saada painoa alemmas. MUTTA se ei ehkä ole väsymyksen syy. Voi olla, että tämä on sattumaa. Ei vain oikein tunnu siltä. Kääkkä!

* * *

Aamupaino 78,6. Jee. Sietäisi nyt painon valua taas alaspäin.