Ikävä kyllä elintapani eivät ole huonot, vaan ehkä välttävän ja tyydyttävän rajalla. En esimerkiksi tupakoi.

Ikävää se on sikäli, että mitään triviaalia ratkaisua laihtumiseenkaan ei liene. Jos joisi vaikka kopan kaljaa viikossa, olisi sen lopettaminen triviaaliratkaisu.

Karkeasti jakaen ongelma on enemmän suolainen kuin makea. En juuri syö karamelleja, makeita jälkiruokia tai muuta makeaa, mitä nyt jäätelöä menee joskus. Sen sijaan rasvainen ja suolainen maittaa, perunalastuista pidän enemmän kuin karamelleista. Ulkona syömistä harrastan satunnaisesti, mutta en kovin usein. Syö niin paljon kuin jaksat -lounas lähimmässä kiinalaisessa ei lie terveellinen, ja jätänkin ne pois, mutta ne eivät yksinään selitä vararengasta.

Suurin yksittäinen ongelma lienevät lämpimät juustovoileivät. Ne nyt vaan ovat NIIN hyviä, varsinkin jos alimpana on aurajuustoa. Ja yleisemminkin kotona syöminen taitaa olla minulla epäterveellisin osa ruokavaliota. Pekoni on herkkua...

Syömättä jättämisen lisäksi pitäisi miettiä syömistä. Olen nyt ottanut käyttöön ruispuuron aamuisin. Se helpottaa - tulee kyllä syötyä lounasta edelleen paljon (vaikka rehuja yritänkin lisätä), mutta sitten ei ole iltapäivällä niin nälkä eikä töiden jälkeen mene suoraan jääkaapille.

Jotain triviaalitemppuja on hommata kotiin raejuustoa, tomaattia, paprikaa, lohikuutioita tai retiisejä. Niistä saa salaattiin makua. Kai se salaatti rasvaisella kastikkeellakin parempi vaihtoehto on pekoni.