Sain diabetesmittarin ja ohjeistuksen sen käyttöön. Mittaustulos 7,7 kun ruuasta kulunut kaksi tuntia eli aivan hyvä, tosin liki puoli tuntiahan kävelikin tuonne Satamakadulle.

Tiedä sitten mitä toivoisi. Harmittaa sekin, jos tämä "diabetes" nyt redusoituu muotoon "elimistö ei oikein kestä paastoa ja juomattomuutta yli 30 asteen helteessä kahtatoista tuntia, vaikka ei siitä mitään näkyvää haittaa ole". Tässä on kumminkin mennyt aikaa jokunenkin tunti lääkärillä ja hoitajilla.

* * *

Soudin eilen Tapatoralle. Se vie yleensä tunnin. Nyt meni 1:45 sinne ja 0:45 takaisin. Tuuli aika paljon. Vaan tulipa kuntoiltua, hauikset tuntuvat vieläkin helliltä. Soutaessa voi vetää välillä selällä, välillä jaloilla ja välillä vähän käsillä. Nyt ei vene tuntunut kulkevan mihinkään ellen kiskonut kaikilla lihaksille kaiken aikaa.

* * *

Selvitettävä olisi liikunnan ja lihasvoiman merkitys. Tunti soutua vai tunti kuntosalia? Entä mikä lihas kehittyy nopeiten ja ottavatko kaikki luurankolihakset sokeria verestä samalla nopeudella lihaskiloa kohti? Entä tämän suhde laihtumiseen? Mikä on kalorinkulutuksen ja sykkeen välinen funktio?