Olen saanut jonkin verran kommentteja. Sekalaisina huomioina:

Elämäntapamuutoksesta muistutti moni. Totta on, että laihdutuskuurin jälkeenkin pitäisi pysyä ohuehkona. Mutta kai nyt sentään on eri asia pitää paino jossain määrässä kuin vähentää sitä 50-100 grammaa päivässä?

Patrit Borgin tekstin luin, ja vaa'an omistamista kommentoinkin jo. Monet kohdat ovat kyllä varmaan tosiakin, eritoten kikkailun vähentäminen. Mutta se, että ihminen jotenkin    luonnostaan hakisi oikeaa painoa, on minusta    humpuukia. Tai ei ainakaan minua ole kukaan lihottanut niin että aseella uhaten olisi syömään pakottanut. Elimistöni on ihan luonnostaan kasvattanut massaa. Siitä olen taas samaa mieltä, että liikunta itsessään ei vaikuta kovin paljoa. Sen    voi laskea suoraan kaloritaulukoista: tunnin kävely, 30 gr    rasvaa. Borgin kirjoitus on täällä: http://plaza.fi/ellit/liikunta-ja-terveys/kg/terveys-ja-laihdutus/dieettiguru-patrik-borgin-radikaalit-opit

Proteiineja suositeltiin. Kysymys on itselleni avoin. En ole kokeillut miten tulee nälkä eri ruokien jälkeen. Pelkkä puuro ei minusta riitä pitkälle, mutta se loiventaa nälkää. Puuroaamun jälkeen voi olla nälkä jo tunnin kuluttua, mutta kiljuvaa nälkää ei tule tunteihin. Pekoniaamun jälkeen ei varmasti syö tunnin kuluttua mitään,  mutta kolmen tunnin kuluttua nälkä voi olla tosi kova. Pihviaamiaisia ei ole juuri ollut. Parasta taitaa olla aamupuuro, mutta 1. välipala jo tunnin kuluttua, kun pieni hedelmäkin riittää. Proteiineja sivuaa "karppaaminen" eli siis hiilihydraattien välttäminen. Se on toistaiseksi kai heikommin tutkittua puolta, ei nyt suoraan huuhaata malliin veriryhmädieetti, mutta ei saa suurta suosiota tutkijoiden enemmistöltäkään.

Välipaloista useampikin kirjoitti. Tasaisempi verensokeri, parempi mieli. Siis noin huoltoaseman mainosta vapaasti    lainaten.

Jantta on toivottanut tsemppiä. Kiitän!

Marko heitti linkin http://painoarvokas.livejournal.com/ ja "Arapun asukas" ihmetteli onko muita miesjulkilaihduttajia. Näistä täytyy kommentoida myöhemmin.