Ääh. Pitäisi siivota tänään. Yritin sanoa rouvalle, että siirretään viikolla. Perjantaina, siis viikon kuluttua, on nimittäin diabeteshoitajan tapaaminen. Siellä katsotaan tilannetta, jos jos ymmärsin lääkärin selityksen oikein, niin verensokeria voisi laskea kuntoilu suoraankin, ei siis vain lihasmassan lisäämisen ja laihtumisen kautta.

Mutta eipä tietysti tämä diabetes päätynyt oikeasti tärkeiden asioiden luokkaan. Nyt vaimo siivoaa itse, saa todennäköisesti selkänsä kipeäksi ja on sitten kiukkuinen. Minähän voisin siivota illalla, mutta jos vaikka soutelen niin en ehdi. Mutta ei sitä siivousta voi edes lykätä muutamalla päivällä.

Mikään asia ei voi olla tärkeä tai ei-tärkeä absoluuttisella asteikolla. Jos esimerkiksi pitää tärkeänä juoda paljon viinaa, on siihen käytettävä rahaa ja sitten tyydyttävä kenties vanhempaan autoon. Jos pitää tärkeänä tavata kavereita, on vähennettävä vastaava aika vaikka television katselusta. Jne. jne. Tällaisista selityksistä vain osaa pidetään hyväksyttävinä, vaikka esimerkiksi "meillä haisee biojäte koska pidän tärkeämpänä ohjelmoida kuin viedä roskia" on muodoltaan täsmälleen tuollainen argumentti.