Eilen kävin "kuntosalilla" - siis ryhmäpuutarhan huoneessa, johon on tuotu ilmeisesti jonkin kuntosalin vanhoja laitteita. Tein penkkipunnerrusta ja kokeilin erinäköisiä vetämis- ja kiskomiskojeita. Illalla vielä veneilin. Aamulla tulin töihin pyörällä. Ergo, liikuntaa on ollut. Jos käyn joka päivä töissä pyörällä, tulee minulle joka päivälle kuntoilua ainakin tunti viikon ajan.

Huolestuttava ajatus tässä oli se, että olen jo aiemmin liikkunut, siis nyt kesällä - mökillä on vene lähellä ja töissä olen sentään osin käynyt pyörällä jne. Silti verensokeri näyttää olleen korkealla myös pidemmällä aikaa. Olisi tavallaan helpompaa, jos nykytilanne olisi sellainen, että en olisi liikkunut lainkaan.

Liikunta voi tosin vaikuttaa ilmeisesti kolmella tavalla: suoraan (mekanismi?), painoa pudottaen ja lihasmassaa lisäten. Viimeksimainittu johtuu siitä, että sokerin imeytyminen per lihaskilo on vähentynyt, ja lihaskilojen kasvu kompensoi tätä.

Pitäisi ajatella blogiin (trad. 'ajatella ääneen') liikuntaa ja ruokaa. Pidän 1) soutelu, 2) hiihto, ja kohtuullisesti pidän 3) pyöräily, 4) kävely, ja en pidä 5) noin kaikki muut liikuntamuodot. Jotenkin sitä pitäisi huijata itseään liikkumaan. Ja selvittää noiden kolmen tekijän keskinäinen suhde. Lihasmassa saa kait helpoiten lisää sinne missä sitä jo on, ts. jalkoihin enemmän kuin käsiin.

Jatkettava ajattelua toisella kertaa.