Juuri edellisen kommentin jälkeen sitten sain 11,1 verensokeriksi aterian jälkeen. Toisaalta oli se kerran 7,7 ja paastoarvo oli 5,8 tänä aamuna. Sitä pitäisi mitata on on 2 tuntia ruuasta ja kahvista. En minä koskaan niin pitkään ole ilman kahvia...

Olin tänään hoitajalla työterveyden puolella. Pitkäaikassokeri eli fP-Gluk oli 6.2 mittauspäivällä 17.8., kun suositusvälin yläraja on 6. Se oli 13.7. 8,1 ja 30.7. taas 7,2. Pudotus on siis huomattava, enemmän kuin loogisesti ajatellen tuntuu mahdolliselta. Tosin joidenkin tietojen mukaan fP-Gluk mittaa 2 kk sokeria, toisten mukaan 3 kk.

Kolesteroliarvotkin tulivat. Yhteensä 5,2, po. alle 5. "Hyvää" kolesterolia 0,87 ja "huonoa" 3,3, raja näille vastaavast min. 1 ja max. 3. Triglyseridit 2,16, raja max. 2. Kaikki arvot siis jonkin verran pielessä, mutta vähemmän kuin alkuaan sokereilla. Voi olla, että ruokavalio on korjannut niitä jo.

Paljon oli asiaa, tunnin aika. Etummaisena jäi mieleen että banaanissa on hedelmistä eniten energiaa. Se onkin parhaan makuinen. Kalori on siis ruuan maittavuuden mittayksikkö, M.O.T.

Pitäisi syödä enemmän. Välipaloja lähinnä, ennen töistä kotiinlähtöä ja niin edelleen. Aamiaisen ja lounaankin välissä jotain. Ja sitä ravintoympyrää katsoa, vaikka se nyt entuudestaankin selvä, että lääkäri ei kehota vähentämään vihanneksia ja lisäämään rasvaa ja suolaa.

Kauraa pitäisi syödä myös. Täytyy ottaa listalle. Poika vain on sille pahasti allerginen, joten ei saa missään nimessä sekoittua rukiiseen.

Tein tunnuksen pakkotoisto.com -palstalle. Selvisi mm. painonnostotangon paino. Helkutti soikoon, se on 20 kiloa! En varmaan olisi uskaltanut kahta 15 kilon levyä laittaa jos olisin tiennyt sen painavan yhteensä 50 kiloa. Se on siis penkkipunnerruksen tulos. Maastavetoa en ole vielä kokeillut.

Epämääräistä on lihasmassan merkitys. Tämänpäiväisen hoitajan mukaan ei juuri väliä, toisaalta Duodecimin terveystieto-sivun mukaan on väliä.

Selvitetty on juusto (Aamupala 5%) ja kinkku (korppukinkku, 2%, pitkämäiset palat) jotka ovat sekä vähärasvaisia että hyviä. Huonompia ovat mm. Pirkka 6% sulatejuusto ja eräät muut kevyet korppu- ja palvikinkut. Apetit 3% oli yllättävän hyvä feta. Tavallisten kittijuustojen puolella tuskin on kevytvaihtoehtoja, jotka maistuisivat paremmalle kuin muovikääre johon ne on paketoitu. Muistelen että joku tuorejuusto oli ihan OK, mutta enpä nyt muista mikä se oli. Kevytbalkankin kelpaa. Selvitettävä olisi ainakin joku salaatinkastike jossa rasvaa olisi vähemmän kuin 26%, jota nyt käytän. Thousand Islands testattu, ei oikein hääviä.

Labraan aika 16.11. kello 9.15, ei tarvitse paastota (pitkäaikaissokeri). Vastaanottoaika 23.11. kello 8:30.